Het starten van mijn eigen bedrijf

23-03-2021 Daar stond ik weer, op Blaak in Rotterdam. Voor het gebouw van de kvk. Op het punt om onderneming nummer 3 in te schrijven. Ging het deze keer wel lukken? Emoties van angst en enthousiasme wisselde elkaar af. Bij binnenkomst melde ik mij aan de Bali. Waar ik tot alle stomheid te horen kreeg dat ik pas de volgende dag een afspraak had staan. Was dit een teken? ik gooide het maar op alle hectiek van de verbouwing en verhuizing waar we midden in zaten. Er werd geadviseerd om even te wachten, wellicht kwam er iemand niet opdagen en kon ik alsnog mijn bedrijf inschrijven. Na 3 kwartier wachten bleek niks minder waar en mocht ik 'naar binnen' om MW Kids Styling officieel in te gaan schrijven.

YES! het is officieel, MW Kids Styling is een feit. In schreef mij in bij verschillende groothandels voor stoffen en fournituren. Opende een zakelijke rekening, zodat het betaal systeem van de website geactiveerd kon worden, liet promotie materiaal en labels maken. Kocht het verpakkingsmateriaal in. En regelde nog veel anderen dingen. Zoals ik al zei zaten wij in deze periode midden in een verhuizing. Dus het was een hectische en drukke periode. 

Door de verhuizing had ik eindelijk een zolder die ik helemaal kon omtoveren tot mijn domein. Een eigen plek waar ik al mijn machines en benodigdheden kon uitstallen. Ik vond het heerlijk om lekker op zolder te rommelen en mijn eigen atelier helemaal naar wens te kunnen inrichten.

De grootste uitdaging vond (en nog steeds) is toch het vinden van nieuwe klanten. Inmiddels heb je je familie en vriendenkring wel voorzien van je producten en wil je gewoon graag gaan verkopen. Maar waar haal je nieuwe klanten vandaan en hoe zorg je dat ze ook echt een item van je gaan kopen? Samen met mijn partner heb ik nog een Binnenvaart bedrijf, dat gaat hartstikke goed. Maar is met geen mogelijkheid te vergelijken met het hebben van een eigen webshop. Dus was dat betreft ben ik wel al een ondernemer. Maar begin in gewoon weer echt helemaal van 0.00 

Ik ben altijd al leergierig geweest en sta open voor kennis en ervaring van anderen. Ik was van mening dat als ik dit serieus wou aanpakken. Ik hierbij hulp nodig had. Ik ben mij gaan verdiepen in verschillende business coaches, en wat zei mij konden bieden. Na lang twijfelen (want laten we eerlijk wezen, het is serieus veel geld wat je er voor betaalt) heb ik besloten om ervoor te gaan!
Er is geen betere investering dan jezelf toch? Nieuwe kennis en vaardigheden zijn dingen die je heel je leven kan toepassen. Het idee om samen met iemand verder te bouwen aan mijn business vond ik onwijs fijn. Een betere stok achter de deur kon ik niet hebben dacht ik. In een volgende blog zal ik nog uitgebreid mijn ervaring van een business coach achteraf delen.