• Gratis verzending *
  • Veilig voor gebruik
  • Heerlijk Comfortabel

Overprikkeld

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 12:11

Het was ergens begin April 2019 toen wij met ons schip stil gingen liggen in Maasbracht. Ik was op 30 April uitgerekend, en hadden tegelijker tijd wat verbouwingen aan het schip gepland. Zo konden wij dat mooi combineren met de bevalling. Want elke dag dat het schip niet vaart koste veel geld. De verbouwingen waren begonnen, alleen liet de kleine meid nog even op zich wachten. Met 41 weken werd ik ingeleid. En na een pittige bevalling was op 8 Mei daar eindelijk onze dochter Sophie.  

Na een fijne kraamweek wou ik dolgraag samen met mijn dochter op pad. Zodra de verbouwing klaar was moesten wij weer gaan varen. Dus ik wou nog zo veel mogelijk samen ondernemen nu het nog kon. Ik nam haar overal mee naar toe en heb elke babywinkel wel gezien in Maasbracht en omstreken. Ook plande wij het laatste weekend voordat wij gingen varen. nog even snel een weekendje weg als kersverse gezin. Even lekker niks en lekker genieten samen. Alleen dat weekend was echt een complete ramp  Sophie heeft bijna heel het weekend alleen maar gehuild. En niks was goed, behalve al je der oppakte en rondjes mee ging lopen.  Aan boord had ze hier ook wel vaak last van. Maar zo extreem als dat weekend hadden wij het nog niet meegemaakt. allebei doodmoe, radeloos  en na heel google te hebben doorgespit. kwamen wij tot de conclusie dat ze misschien wel eens overprikkeld kon zijn, Tja en dan....?  er bestaan namelijk geen medicijn of handleiding voor.. 

Na verschillende verhalen te hebben gelezen  zijn wij  gaan proberen om zo veel mogelijk een ritme erin te krijgen. eten en slapen op vaste tijden. En zorgen voor voldoende  rust en veel prikkels vermijden...  Het was even puzzelen en zoeken naar het juiste ritme. Maar wij merkte al snel dat Sophie er veel baat bij had. Het huilen werd langzaam aan minder en het eeuwige rondjes lopen werd ook steeds minder. Sophie heeft tot zeker anderhalf jaar echt een vast ritme nodig gehad. als wij er maar even vanaf weken, een drukke dag hadden gepland, of als ze wat later naar bed ging dan was ze meteen weer helemaal van slag. Omdat Sophie hier zo gevoelig voor was. Ben ik ook opzoek gegaan naar speelgoed en benodigdheden in rustige en neutrale kleuren. Je kent ze vast wel, die speelkleden in van die vreselijk felle hysterische kleuren. Nou daar krijg ik zelf dus ook al error van in mijn hoofd. laat staan zo kleine baby. En tuurlijk had ze ook echt wel wat speelgoed met vrolijke kleurtjes en wat muziek maakte, want ze vond het ook heus wel interessant. Alleen was de balans ertussen wel erg belangrijk. En nu? Nu hebben wij een heerlijk vrolijk meisje dat morgen alweer twee wordt, waar wij intens van genieten. Dat nog wel steeds behoefte heeft aan ritme.  Maar niet meer meteen een paar dagen van slag is als ze een middag slaapje over slaat, veel visite heeft gezien of wat later naar bed gaat.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.